Symptomen van stress en wat kan Acusana voor je doen?

Acusana acupunctuur > Blog > Acupunctuur > Symptomen van stress en wat kan Acusana voor je doen?

Symptomen van stress en wat kan Acusana voor je doen?

Geplaatst door: lokeoli
Categorie: Acupunctuur
Acupunctuur behandelen met stress


Stress wat is het nu juist?

Het is niet per se goed en het is niet per se slecht. Het is er gewoon.
En welke mening het heeft, dat is wat jij ervan maakt.
Wat als een paal boven water staat is wat jij erbij voelt zoals:

  • Een krop in de keel
  • Druk op de borstkas of in de buik
  • Klamme handen, een spanning in de rug- en/of nekspieren
  • Een paniekerig gevoel, angstig en gejaagd zijn
  • Verhoogde hartslag, versnelde ademhaling


In principe is het iets wat je lichaam in paraatheid brengt om een situatie aan te kunnen. Dat is alles wat het is, het mag wel niet blijven hangen. Als het blijft ronddwalen in je lichaam, dan gaat alles wat vastzitten.
Op lange termijn kan alles zelfs gaan vastzitten en dan voel je een hoop dingen die je niet aangenaam vindt.
Als je dan op jouw beurt daar gaat over nadenken en er een mening aan gaat geven dan is de klok rond.
Wat hierboven, op een zeer eenvoudige wijze, is het hoofdsymptoom van stress.
Net of je hoofd is een bos, en aan de andere zijde van dat bos zit de rode paniekknop.
Eén tik op die knop en wat volgt is stress, zuivere stress.

In normale omstandigheden moet je het volledige bos rond, door plassen of moerassen, over takken en struiken, langs flinke ravijnen, … (je begrijpt het wel). Jammer genoeg vinden we bij stress een short-cut door het bos waardoor we met de snelheid van een olympische sprinter (zoals Usain Bolt) de rode knop bereiken.

Misschien lijkt de situatie op dat moment catastrofaal, waardoor er zich nog meer symptomen manifesteren en dit het geheel nog groter maakt. Naast deze ‘worst case scenario’ maakt iedereen in zijn of haar leven wel een onrustige periode door, soms is het dan uitermate lastig om ontspannen te zijn of zaken te vinden die ons kunnen ontspannen.
Stress hoeft ook helemaal niet onaangenaam te zijn en moet eenvoudigweg ook aanwezig zijn in ons leven maar het mag helemaal niet verlammend werken. Het is toch niet de bedoeling dat het leven angstig wordt en daardoor minder aangenaam. Je moet kunnen genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Jammer genoeg lukt dit niet altijd, waarbij we soms niet verder kunnen.
Herkent u wat hierboven omschreven staat? Zou u graag aan de slag gaan met deze fysieke symptomen opdat je weer mentale rust kan vinden?


Acusana kan u met acupunctuur hand in hand helpen om opnieuw het fundament van rust op te bouwen en van daaruit verder te gaan. Een therapie bij Acusana ondersteunt uw lichaam door de symptomen te verminderen, alsook geeft het u de kans om tijdens de sessies mentaal tot rust te komen.

Kom langs bij Acusana voor een gratis intake gesprek om uw klacht te bespreken.

Geef een reactie

× Whatsapp ons !