Pijn en chronische pijn, hoe ga je er mee om?

Acusana acupunctuur > Blog > Acupunctuur > Pijn en chronische pijn, hoe ga je er mee om?

Pijn en chronische pijn, hoe ga je er mee om?

Geplaatst door: lokeoli
Categorie: Acupunctuur, Pijn en chronische pijn
acusana acupunctuur bij pijnHoofdpijn, migraine, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, kniepijn, spierpijn, zenuwpijn, spanningspijn, neuropathische pijn, buikpijn …

Je weet nooit op voorhand hoe je ’s morgens zal opstaan.
Mensen lijken niet te begrijpen wat het is om met chronische pijn om te gaan.
Sommige dagen zijn eenvoudiger dan andere.
Dokters begrijpen niet altijd wat jij meemaakt.
Omgaan met pijn is meer dan alleen maar medicatie innemen.
Het nemen of aanpassen van medicatie brengt zowel pijn als angst met zich mee.
Jammer genoeg kan medicatie niet alle pijn wegnemen.
Pijn verandert alles.

Veel mensen moeten helaas leren leven met pijn.

Er zijn uiteraard zaken die u zelf kan doen.
Beweging of sport – in de mate van het mogelijke – kan u zowel mentaal als fysiek vooruithelpen. Het maakt alles in het lichaam wat losser én met een beetje geluk maakt je lichaam wat van die endorfines aan. Endorfines zorgen ervoor dat je lichaam op een natuurlijke manier de pijn gaat verminderen.
Buitenshuis gaan, zelfs al heb je daar geen zin in, geeft direct een ander perspectief waardoor je minder aan de pijn gaat denken.

  • Verstrooiing zoals een boek lezen
  • Een goed programma of een fijne film kijken
  • Simpele taken doen
  • …..

Al deze zaken kunnen je ook minder geconcentreerd aan die pijn doen denken.

Zoek een steungroep. Jouw verhaal kunnen vertellen aan iemand die volledig begrijpt wat jij meemaakt is ontzettend helend en geeft een gevoel van erkenning. Je kan van iemand die doormaakt wat jij voelt heel wat leren, ideeën uitwisselen, verhalen delen en frustraties uiten. Het kan bijzonder hoopgevend zijn om te ervaren dat er nog mensen zijn die chronische pijn hebben.
Ga het niet gaan ‘overdoen’, ik begrijp het hoor, je wilt aan jezelf (en aan de buitenwereld, maar toch vooral aan jezelf) tonen dat je ‘dit ook nog kan’ of ‘wel nog al die energie hebt’. Het realistisch zijn over wat je wel en niet meer kan helpt je ontzettend vooruit. Op het moment dat je je gaat overdoen, ga je over je limiet heen die dag, maar zal je dit later bekopen. Rusten op de juiste tijdstippen of een agenda opstellen die bij jou past zijn sleutels tot succes.

Er zijn jammer genoeg een aantal uitdagingen die gepaard gaan met chronische pijn. Jouw omgeving begrijpt je niet altijd. Zij maken niet mee wat jij meemaakt en dit kan bijzonder frustrerend zijn.  Er is een groot verschil tussen een acute pijn, iets wat iedereen al eens meemaakt, en chronische pijn. Dit laatste is niet acuut maar duurt veeeeeeeeel langer! Om het nog wat erger te maken zie je er misschien niet altijd ziek uit maar voel je het wel. Soms heb je geen pijn, maar leef je met de angst dat de pijn elke seconde de kop kan opsteken.  Je kan ook niet altijd meegeven dat je je slecht voelt, daarentegen is het ook niet omdat je er niet over praat dat het er niet is.
Je hebt ook de behoefte om normaal te zijn of je normaal te voelen. Je wilt meedoen zoals iedereen, en soms lukt dit wel maar dan heb je de dag nadien eens zoveel pijn.acusana acupunctuur bij pijn
Acusana acupunctuur bij pijn.

Goed nieuws, het kan ook anders!

Naast het stellen van prioriteiten, jezelf leren kennen, durven om hulp vragen… kan je ook opteren om een alternatieve therapie te zoeken die bij je past.
Medicatie is een noodzakelijk kwaad in de behandeling van chronische pijn, echter zijn er nog verschillende andere gereedschappen in die gereedschapstas.

Binnen de Chinese Geneeskunde is pijn te wijten aan een blokkade van energie of bloed. Indien de normale stroom van een van beiden blokkeert, of zelfs vertraagt dan ontstaat een gevoel van onbehagen of pijn.
Dit heel eenvoudig omschreven zinnetje is tegelijk ook de kracht van acupunctuur. Daar waar de Westerse Geneeskunde tot in detail gaat uitzoeken wat er nu net mis is en daar honderden namen en syndromen kan op kleven, is bij acupunctuur dit verhaal veel eenvoudiger.
De sessies die bij Acusana opgestart worden zijn er in de eerste plaats om de pijn die u op dat moment ervaart te verlichten of weg te werken.
Elke behandeling wordt telkens opnieuw aangepast aan de symptomen die er op dat moment zijn, hierdoor kunnen wij veel specifieker werken, met een slaagpercentage van 90 procent.
Naast het wegwerken van de pijn kan ook gekeken worden hoe we uw alledaagse gewoonten zoals voeding kunnen bijschaven, u zal verbaasd zijn hoe snel u zich beter kan voelen met aangepaste voeding.
En geef nu toe, als de pijn minder is of verdwijnt en u voedt uw lichaam zoals u het nodig heeft … dan zal u zich snel stukken beter gaan voelen.

Acusana kan u helpen om het niveau van de pijn te verminderen of zelfs volledig weg te nemen en verder met voldoening het leven door te gaan, ongeacht de pijn.

Geef uzelf een kans, bel ons (068/300.996) of boek een gratis intakegesprek
Wij willen u graag helpen.

Geef een reactie

× Whatsapp ons !